• slide

YRITYS

ResComin tarina

 

ResComin perustivat Fortel Invest Oy:n Juha Sipilä ja Raimo Seikkala 6. toukokuuta vuonna 1999. Yhtiö on saavuttanut luotettavan IT-kumppanin maineen 20 vuoden kokemuksen myötä.

Yhtiön perustamiseen liittyy Raahessa toimineen Tauno Husun omistaman sopimusvalmistusyhtiö Raahen TH-Elektroniikka Oy:n myyminen PKC Group Oyj:lle joulukuussa 1998. Yrityskaupan yhteydessä varatoimitusjohtajana TH:lla työskennellyt Raimo Seikkala siirtyi Juha Sipilän omistamaan Fortel Investiin, jossa ResComi Oy perustettiin. Yhtiön perustajilla oli aiempaa yhteistyötä, kun TH-Elektroniikka valmisti Solitralle RF-komponetteja 1990-luvulla.

ResComin toiminta alkoi Raahessa vuonna 1999 ja Oulussa vuonna 2000 matkapuhelinohjelmistojen ja tietoliikkenneoperaattoreiden kehitysprojekteilla. Mobiilialan ohjelmistoista onkin kertynyt yhtiöön jo 20 vuoden kokemus maailman merkittävimpien mobiilituotemerkkien yhteistyöstä.

Nimi ResComi liittyy alkuvaiheen olio-ohjelmointiin ja ohjelmistojen uudelleenkäytettävyyteen. Nimeen on otettu alkukirjaimet sanoista Reusable Software Components for Telecommunications.

Mobiililaiteprojektien rinnalla aloitettiin sähköisen kaupan ratkaisujen kehitys ja ensimmäinen laaja järjestelmä oli vuonna 2003 Kuhmon Kamarimusiikille kehitetty lipunmyyntijärjestelmä. Sähköisten palvelujen kehittämissprojektien myötä yhtiöön kehittyi vahva palvelinten, palvelinalustojen, tietokantojen ja sovellusten kehitysosaaminen.

Yhtiö vahvisti asiakaspohjaansa käynnistämällä vuonna 2004 yhteistyön kotimaisen paperiteollisuuden ja konepajateollisuuden kanssa. IT-ratkaisujen taustalla oli yhtiön vahva järjestelmäosaaminen ja sovellusten avulla parannetaan teollisuusyritysten tuottavuutta, logistiikan tehokkuutta, laaduntuottokykyä ja työturvallisuuden hallintaa.

Fortel Invest Oy päätti irrottautua tietoliikenteen toimialalta ja siirtyä ympäristöteknologioihin vuonna 2007, jolloin Juha Sipilän Fortelin 20% ResComin omistusosuus siirtyi Seikkalalle.

Nokian Matkapuhelimet Oy:n lopetettua toimintansa Oulussa vuonna 2014 ResComi päätti hakea uutta kasvua IT-järjestelmien integraatioiden toimituksista. Yhtiöön on kertynyt monipuolinen integraatioalustojen ja integraatioratkaisujen kokemus MuleSoftista,  BizTalkista, IBM Integration Busista, Dell Boomista, Azure/Logic Appsista, Ensemble Health Sharesta, SAP NetWeaverista ja MQ Serieksestä.

20 vuoden kokemuksen avulla yritys on erikoistunut mobiilialan ohjelmistoihin, IT-järjestelmien integraatioihin, digitaalisiin palveluihin sekä paperi- ja konepajateollisuuden IT-ratkaisuihin ja palvelinjärjestelmien toimituksiin ja ylläpitoon.