ResComi juhli 20-vuotistaivalta

17.5.2019 klo 8.00

Raahessa ja Oulussa toimiva ResComi Oy vietti 9. toukokuuta 20-vuotisjuhliaan Raahen Porvari- ja Kauppakoululla.  Koulun Fellman -juhlasalissa ohjelmaan mahtui paikallisen menun lomassa musiikkia, palkitsemisia, taidetta ja historiaa. Tilaisuuden vieraat antoivat raikuvimmat suosionosoitukset 20-vuotisjuhlateokselle, jonka oli taiteillut Merikadun koulun oppilas Kaisa Mattila.

Pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita oli juhlimassa noin 40, pääasiassa Helsingistä, Jyväskylästä, Oulusta ja Tampereelta. Yhtiö on saavuttanut luotettavan IT-kumppanin maineen 20 vuoden kokemuksen myötä.

ResComin perustivat Fortel Invest Oy:n Juha Sipilä ja Raimo Seikkala 6. toukokuuta vuonna 1999. ResComin toiminta alkoi Raahessa vuonna 1999 ja Oulussa seuraavana vuonna. Alkutaipaleella toimitettiin matkapuhelinohjelmistojen ja tietoliikenneoperaattoreiden kehitysprojekteja. Ohjelmistoprojekteja toimitettiin mm. Nokialle, Soneralle, Zedille, DNA:lle ja Jippiille. Yhteistyö tietoliikennealan kanssa pysähtyi toimialan kassakriisiin, kun Sonera maksoi vuoden 2000 aikana 24 miljardia markkaa neljästä umts-luvasta Euroopassa.

Nokian matkapuhelinohjelmistoja valmistettiin ResComissa perustamisesta alkaen vuoteen 2014 saakka, jolloin Stephen Elop sulki matkapuhelinyhtiön Suomen yksiköt. Onneksi siirtyminen Nokian Symbian-käytöjärjestelmästä  Androidiin onnistui nopeasti, ja niin mobiiliohjelmistojen kehitystyö jatkui yhtiössä. Mobiilialan ohjelmistoista onkin kertynyt yhtiöön jo 20 vuoden kokemus maailman merkittävimpien mobiilituotemerkkien yhteistyöstä.

Mobiililaiteprojektien rinnalla aloitettiin sähköisen kaupan ratkaisujen kehitys ja ensimmäinen laaja järjestelmä oli vuonna 2003 Kuhmon Kamarimusiikille kehitetty verkkopohjainen lipunmyyntijärjestelmä. Sähköisten palvelujen kehittämisprojektien vahva palvelinten, palvelinalustojen ja  tietokantojen osaaminen auttoi vahvistamaan ResComin asiakaspohjaa ja vuonna 2004 käynnistyi yhteistyön kotimaisen paperiteollisuuden ja konepajateollisuuden kanssa.

IT-ratkaisujen taustalla oli yhtiön vahva järjestelmäosaaminen ja sovellusten avulla on parannettu teollisuudessa asiakasyritysten tuottavuutta, logistiikan tehokkuutta, laaduntuottokykyä ja työturvallisuuden hallintaa.

Nokian Matkapuhelimet Oy:n lopetettua toimintansa Suomessa vuonna 2014 ResComi päätti hakea uutta kasvua IT-järjestelmien integraatioiden toimituksista. Yhtiöön on kertynyt monipuolinen integraatioalustojen ja integraatioratkaisujen kokemus Microsoftin BizTalkista, IBM Integration Busista, Azure Logic Appsista, MuleSoftista, SAPista, Ensemble Health Sharesta ja MQ Serieksestä.

Yhtiöllä on koko historian ajan ollut yhtestyökumppaneina maailmanluokan asiakkaita ja yhteistyö niiden kanssa on vahvistanut ResComin osaamista.  20 vuoden kokemusta hyödyntäen yritys on erikoistunut mobiilialan ohjelmistoihin, IT-järjestelmien integraatioihin, digitaalisiin palveluihin sekä teollisuuden IT-ratkaisuihin ja palvelinjärjestelmien toimituksiin ja ylläpitoon.

Kuvagalleria